Erdogan s-a dus în Ucraina însoțit de cinci miniștri și de directorul Baykar, producătorul dronelor Bayraktar

  • 18 August 17:19
Erdogan s-a dus în Ucraina însoțit de cinci miniștri și de directorul Baykar, producătorul dronelor Bayraktar

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a început deja întâlnirea bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Palatul Potocki din orașul Liov, în vestul Ucrainei, a transmis joi agenția turcă Anadolu, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Erdogan s-a deplasat cu avionul de la Ankara până în orașul polonez Rzeszow, situat la circa 80 km de granița cu Ucraina, iar de acolo cu mașina până la Liov, o călătorie de aproximativ 150 de km în total, potrivit agenției de presă turce.

După ce a depus o jerbă de flori la cimitirul-muzeu Lychakiv, una dintre cele mai impunătoare necropole din Europa, Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski cu puțin timp înainte de amiază pentru a discuta despre relațiile bilaterale.

Erdogan a sosit în Ucraina însoțit nu doar de cinci miniștri - de externe, al apărării, energiei, agriculturii și comerțului - dar și de Haluk Bayraktar, directorul general al companiei turce Baykar, fabricantul dronei Bayraktar TB2, una dintre armele pe care Ucraina le folosește cel mai eficient pentru a opune rezistență agresiunii ruse.

Compania turcă Baykar plănuiește să construiască o fabrică de drone Bayraktar în Ucraina. După anunțul făcut de ambasadorul ucrainean în Turcia, Kremlinul a amenințat că va „demilitariza” viitoarea fabrică, dacă aceasta va fi construită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău