Erdogan anunță un atac terestru împotriva militanților kurzi din Siria: Îi vom elimina cu tancurile noastre, cu soldații

  • 22 Noiembrie 2022 18:30
Erdogan anunță un atac terestru împotriva militanților kurzi din Siria: Îi vom elimina cu tancurile noastre, cu soldații

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că militanții kurzi din Siria, pe care îi consideră vinovați de atentatul din 13 noiembrie, din Istanbul, vor fi eliminați cu "tancurile și soldații", lăsând să se înțeleagă că urmează un atac terestru, transmite digi24.ro.

"Am confruntat teroriștii de câteva zile cu avioanele, tunurile și arme noastre. Cu voia Domnului, îi vom elimina cât mai curând cu tancurile noastre, cu soldații", a declarat Erdogan în timpul unui discurs. Erdogan a mai făcut amenințări similare, în ultimele șase luni, însă atacurile aeriene de duminică asupra unor ținte kurde din Siria sunt un semn că ar putea urma o operațiune militară de amploare. La rândul lor, militanții kurzi sirieni au lansat, luni, atacuri cu mortiere în provincia turcă Gaziantep, ucigând două persoane și rănind alte zece. "Le cunoaștem identitatea, amplasamentul și trecutul terorist. De asemenea știm foarte bine cine îi sprijină financiar, cine îi înarmează și încurajează pe teroriști", a mai spus Erdogan. Rusia, însă, s-a arătat îngrijorată de o potențială incursiune armată a Turciei în Siria. "Înțelegem și respectăm preocupările Turciei când vine vorba de asigurarea propriei securități. Credem că este dreptul legitim al Turciei.

În același timp, le solicităm ambelor tabere să se abțină de la acțiuni care ar putea duce la destabilizarea situației", a declarat purătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Turcia a dat vina pe Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și pe grupările de kurzi sirieni pentru atentatul din Istanbul în urma căruia au murit 6 oameni și peste 80 au fost răniți. Militanții kuzi au negat orice implicare în atentat.



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău