Erdogan anunță că va aproba orice decizie a parlamentului privind pedeapsa cu moartea

  • 19 Iulie 2016 09:27
Erdogan anunță că va aproba orice decizie a parlamentului privind pedeapsa cu moartea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice decizie cu privire la pedeapsa capitală va trebui să fie adoptată de parlament și că el va aproba respectiva decizie, indiferent care va fi ea.

Erdogan a afirmat duminică, după tentativa de puci eșuată din noaptea de 15 iulie, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale — abolită în 2004 — 'nu poate fi întârziată' și că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziție, scrie Agerpres.

"Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor. "Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului. Șeful statului turc a răspuns astfel mulțimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderare a țării la Uniunea Europeană. Negocierile dintre Ankara și Bruxelles privind aderarea la UE trenează de mai mulți ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău