Episcopul de Bălți Antonie, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, a oferit distincii pentru 95 de angajați ai spitalelor

  • 21 Iunie 2021 09:52
Episcopul de Bălți Antonie, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, a oferit distincii pentru 95 de angajați ai spitalelor

Angajații spitalelor care s-au sacrificat în lupta cu pademia de Covid au fost pomeniți ieri în biserica "Nașterea Domnului" din Bălți. La slujbă au venit și colegii celor răposați din raioanele de nord ale Republicii Moldova. Cu ocazia zilei lucrătorului medical, episcopul de Bălți Antonie, din cadrul mitropoliei Basarabiei, supusă canonic patriarhiei române, a oferit distincții pentru 95 de eroi de sacrificiu, transmite TVRMOLDOVA.MD.

Potrivit sursei citate, episcopul Antonie le-a mulțumit celor prezenți pentru efortul depus în combaterea pandemiei. Cu ocazia zilei lucrătorului medical, ierarhul a oferit, în premieră, distincția "Crucea Bălțeană" pentru 95 de angajați ai spitalelor.

P.S. ANTONIE, Episcop de Bălți: Ea va fi înmânată celor care vor promova valorile creștine, care vor promova valorile naționale românești.

Cei care au primit distincții afirmă spun că nimic nu se compară cu emoțiile pe care le trăiesc atunci când pacienții internați în stare gravă se întorc sănătoși acasă.

ALA CONDREA, vicedirector medical Spitalul Clinic Bălți: Este o cruce pe care noi am duso în toată această perioadă, de ce mai grea încercare pentru tot sistemul medical. Este o cruce de recunoștință și mulțumim foarte mult pentru apreciere.

STELLA GOREA, medic infecționist: Este o distincție nu personală a mea sau a colegilor care au fost azi. Este o distincție a tuturor lucrătorilor medicali care s-au mobilizat în această perioadă.

CAROLINA TUCEAC, medic imagist: Pentru fiecare viață salvată, pentru care ne luptăm, noi răspundem în fața bunului Dumnezeu. Dar și permanent, ducând credință în sufletele noastre, ducând această flacără a credinței.

La eveniment a participat și consulul general al României la Bălți. El a mulțumit Episcopiei pentru grija pe care o poartă angajaților sistemului medical din nordul Republicii Moldova.

Excelența Sa PETRIȘOR DUMITRESCU, consulul general al României la Bălți: Guvernul României este alături de toți cetățenii din Republica Moldova și asta s-a văzut prin toate ajutoarele și prin echipa de medici care a venit din România să lucreze împreună cu medicii din Municipiul Bălți pentru sănătatea tuturor cetățenilor.

Episcopia de la Bălți a fost alături de medicii din oraș chiar de la începutul pandemiei. În ultimul an bisericile subordonate canonic Patrierhiei Române din nordul Republicii Moldova au donat spitalelor din zonă măști, viziere, mănuși, produse alimentare, dar și peste o sută de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău