Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a oferit 11 burse elevilor și studenților din Bălți

  • 14 Noiembrie 2020 11:23
Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a oferit 11 burse elevilor și studenților din Bălți

Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a oferit 11 burse, în valoare de 850 de lei fiecare, elevilor și studenților din Bălți. Beneficiari sunt tinerii care au obținut rezultate bune la învățătură și provin din familii sărace, scrie TVR Moldova.

Bursa Mitropolit Visarion Puiu, în valoare de 850 de lei, a fost oferită la 4 studenți și 7 elevi din mai multe instituții de învățământ din Bălți.  Tinerii spun că sunt impresionați de acest gest făcut de Episcopia din Bălți. 

MIRELA FÂNTÂNĂ, studentă, Colegiul Pedagogic "Ion Creangă", Bălți: "Vreau sa-mi cumpăr diverse cărți care vor fi un suport de cunoaștere, în educare. Învăț la specialitate învățător la clasele primare și aceasta ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine".

NIKITA BONDARI, student, Universitatea "Alecu Russo": "Eu la 17 ani m-am îmbolnăvit de leucemie, de aceea, de mai bine de un an, merg la spital pentru proceduri de chimioterapie. În prezent, sunt în convalescență, dar pentru ca să mă tratez complet este nevoie de noi preparate. Din acești bani le voi cumpăra".

ALEXEI MATCOVSCHI, student, Universitatea "Alecu Russo", Bălți: "Mulțumesc Mitropoliei pentru acest sprijin, din suflet".

Mitropolia Basarabiei a instituit în acest an două burse, Mitropolit Visarion Puiu și Mecena Vasile Stroescu, în contextul Anului Omagial al Pastorației Părinților și Copiilor și Anului Comemorativ al Filantropilor Ortodocși Români declarat în cadrul Patriarhiei Române. 

P.S. ANTONIE, Episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei: "Este o bursă pe care o vom oferi-o pe parcursul a 10 luni. Încercăm să fim alături de ei, de toate categoriile, în mod special de cei care întâmpină anumite greutăți".

LIDIA PĂDUREAC, prorector, Universitatea de Stat "Alecu Russo", Bălți: "Activitatea comună a universității Alecu Russo din Bălți împreună cu Episcopia de Bălți este deja una tradițională și asta ne bucură mult întrucât contribuim împreună la promovarea valorilor naționale, culturale, educaționale în întreg spațiul românesc".

Episcopia de Bălți va oferi, săptămâna viitoare, încă 10 burse Mecena Vasile Stroescu, în valoare de 700 de lei fiecare, elevilor cu rezultate bune la învățătură. 

Sursa:TVR MOLDOVA 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău