Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, alături de medicii care luptă cu COVID-19

  • 13 Aprilie 2021 08:29
Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, alături de medicii care luptă cu COVID-19

Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei este alături de medicii care luptă cu COVID-19, dar și de pacienții infectați cu acest virus.

Astfel, potrivit infoprut.ro, la sfârșitul săptămânii trecute, PS Antonie, Episcop de Bălți, însoțit de mai mulți clerici, a făcut o nouă vizită la spitalul din Bălți, demonstrând astfel că este, în continuare, alături de medici, care de mai bine de un an se află în prima linie în lupta cu noua molimă.

Clericii Episcopiei de Bălți au venit cu daruri pentru pacienții din Secția de Infecțioase. Ei au adus apă, covrigi și pesmeți, dar și alte produse recomandate de medici.

Totodată, PS Antonie le-a mulțumit medicilor pentru jertfa și dragostea arătată pacienților. „Darurile sunt mici, dar respectul și mulțumirea pentru dumneavoastră, medicii, este mare. Sunteți adevărații eroi, care cu prețul vieții și a sănătății dumneavoastră salvați vieți omenești. Vă mulțumim și Bunul Dumnezeu să vă aibă în paza Sa și să vă țină pe toți sănătoși”, a menționat Episcopul de Bălți.

În același timp, PS Antonie a transmis sănătate și însănătoșire grabnică tuturor pacienților.

La rândul său, Veaceslav Novac, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic din Bălți, a mulțumit pentru vizită și pentru daruri și a menționat că doctorii fac tot ce le stă în puteri pentru ca fiecare pacient care vine la spital să se întoarcă sănătos acasă. De asemenea, medicul a făcut un apel către cetățeni pe care i-a îndemnat să fie precauți cu propria sănătate, dar și a celor din jur.

Menționăm că în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic din Bălți sunt internați 59 de bolnavi diagnosticați cu COVID-19, dintre care 40 au nevoie de asistență cu oxigen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău