Epidemie de listerioză în Spania: trei morți și sute de îmbolnăviri (OMS)

  • 16 Septembrie 2019 16:32
Epidemie de listerioză în Spania: trei morți și sute de îmbolnăviri (OMS)

Trei oameni au murit și cel puțin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză din Spania, au anunțat luni reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citați de Reuters, preluat de Agerpres.

Epidemia, asociată cu fabricantul unei specialități din carne de porc, localizat în sudul țării, afectează în principal femei și persoane trecute de 65 de ani, a precizat OMS. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Andaluzia, unde se află acea fabrică, deținută de grupul Magrudis din Sevilla.

Toate produsele realizate în acea fabrică începând cu data de 1 mai au fost retrase de pe piață.

Totuși, OMS a avertizat că, întrucât produsele fabricate de Magrudis sunt foarte populare și deoarece ele au o perioadă de valabilitate de trei luni după ce sunt depuse pe rafturi, există probabilitatea semnalării unor noi cazuri de listerioză în săptămânile următoare.

"În plus, ținând cont de numărul mare de turiști din Spania și mai ales din Andaluzia, în special în timpul lunilor de vară, turiștii internaționali ar fi putut fi expuși la acest risc în timp ce produsele se aflau în magazine", au explicat reprezentanții OMS, precizând că perioada de incubație pentru infecțiile cu listeria poate fi de până la 70 de zile.

Listerioza, o infecție bacteriană transmisă prin alimente, cauzează de obicei un disconfort ușor și poate fi tratată cu antibiotice. Însă boala poate fi fatală în cazuri severe, ce apar la femei gravide, bebeluși, persoane în vârstă și pacienți cu sisteme imunitare slăbite.

În Spania, trei decese au fost raportate în rândul unor persoane vârstnice, care prezentau urme ale infecției cu listeria în momentul decesului. Șase femei au suferit avorturi spontane asociate cu această epidemie, au precizat specialiștii de la OMS. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău