Epidemia de coronavirus ae agravează în nordul Italiei, cu 16 cazuri raportate într-o singură zi

  • 22 Februarie 2020 09:56
Epidemia de coronavirus ae agravează în nordul Italiei, cu 16 cazuri raportate într-o singură zi

Epidemia de coronavirus s-a agravat vineri în nordul Italiei, oficialii anunțând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia și alte două suspecte în cea vecină, Veneto, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

La doar câteva ore după ce au informat că șase persoane au contactat virusul, primele cazuri cunoscute de transmitere locală a noului coronavirus, oficialii italieni au anunțat alte opt cazuri, printre care și cinci lucrători sanitari.

Într-o știre separată, agenția de știri ANSA a anunțat că două persoane au fost diagnosticate cu o boală foarte contagioasă în regiunea Veneto, dar până acum nu se știe dacă este vorba despre o infectare cu noul coronavirus.

Între timp, surse oficiale au anunțat că cel puțin nouă orașe din Lombardia și unul din Veneto au închis vineri barurile, școlile și alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane, relatează AFP.

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătății în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău