Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană

  • 28 Septembrie 2023 16:01
Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană

Recent, compania Energocom a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia - EUSTREAM, dar și din Austria - Gas Connect Austria GmbH. Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare cât și rutele de transport, transmite Ministerul Energiei.

Actualmente SA Energocom este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) - bursa din Austria și la Baumgarten - depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decât cele din România și Ucraina.

Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023-2024 și având obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA Energocom este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a țării și a oferi consumatorilor din Republica Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău