Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan

  • 27 Februarie 2023 16:09
Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan

SA Energocom a prelungit astăzi, 27 februarie, pentru luna martie, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), anunță instituția. Astfel, conform prognozelor, urmează să fie procurate de la MGRES aproximativ 244 mii MWh, ceea ce constituie 88% din necesarul de energie, exceptând termocentralele de la malul drept al râului Nistru și centralele de energie regenerabile. Prețul rămâne același ca în precedentele trei luni - 73 USD/MWh.

Totodată, SA Energocom va continua să procure energie electrică de la compania românească SN Nuclearelectrica SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte. În total, în luna martie, electricitatea prognozată să fie achiziționată de la SN Nuclearelectrica SA constituie circa 18 mii MWh (sau 6,5% din necesar). Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh (aproximativ 91 de euro/ MWh).

La fel, în orele de vârf, se estimează că vor fi achiziționate de pe bursa română OPCOM alte 5% din electricitate. În luna ianuarie prețul mediu ponderat al unui MWh cumpărat de pe OPCOM a constituit 188.04 euro, iar în luna februarie, până la data de 27 – 163,5 euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău