Emmanuel Macron evocă ”cinismul” lui Putin: Am primit ”un refuz explicit” privind coridoarele umanitare din Mariupol

  • 08 Aprilie 2022 11:06
Emmanuel Macron evocă ”cinismul” lui Putin: Am primit ”un refuz explicit” privind coridoarele umanitare din Mariupol

Președintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit joi despre un dialog ”ingrat” și ”cinismul la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuții”, cu omologul rus, Vladimir Putin, precizând că a primit ”un refuz explicit” la o operațiune umanitară la Mariupol, anunță AFP, citat de Agerpres.

”Acest rol de dialog cu președintele rus este ingrat, petrec ore întregi discutând. Cinismul este la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuții, nu este niciodată ceva plăcut(…) Dar este datoria mea”, le-a răspuns el cititorilor jurnalului francez Le Parisien.

Șeful statului francez a adăugat că nu speră într-o ”schimbare” în conflictul ruso-ucrainean înainte de ”mijlocul lunii mai”, ținând să adauge, totodată, că dialogul ”va fi fost util în pregătirea păcii de mâine”.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, l-a criticat luni pe președintele francez, Emmanuel Macron, pentru că a încercat să negocieze cu Vladimir Putin, spunând că „nimeni nu a negociat cu Hitler” și că ”nu este nimic de negociat cu criminalii”, anunță Digi24

Răspunzând acestor acuze, liderului de la Palatul Elysee l-a descris pe prim-ministrul polonez cu termenul de ”antisemit de extremă-dreaptă, care interzice persoanele LGBT” și care se amestecă în campania politică franceză în favoarea rivalei sale, Marine Le Pen.

Declarațiile președintelui Macron intervin într-un moment în care Moscova a taxat joi ca ”absurde” declarațiile purtătorului de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal ”cu privire la presupusa lipsă de aprobare a Rusiei pentru evacuarea civililor din Mariupol”.

Să nu uităm că Parlamentul European a solicitat crearea unor coridoare sigure pentru copiii care fug din calea conflictului din Ucraina și furnizarea ajutorului urgent celor strămutați intern sau incapabili să părăsească zonele asediate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău