Emmanuel Macron a estimat că retragerea SUA din acordul cu Iran, crește riscul unui război

  • 07 Mai 2018 08:40
Emmanuel Macron a estimat că retragerea SUA din acordul cu Iran, crește riscul unui război

Președintele francez Emmanuel Macron a estimat că ar putea urma un război dacă omologul său american, Donald Trump, decide retragerea SUA din acordul prin care Iranul a acceptat să-și sisteze programul nuclear în schimbul relaxării sancțiunilor internaționale, informează Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a criticat adesea acordul „oribil” încheiat cu Iranul pe vremea predecesorului său, Barack Obama, și urmează să decidă până pe 12 mai dacă SUA rămân în continuare parte a acestui acord semnat de Iran și Grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania).

O retragere a SUA din acord ar implica aplicarea din nou a sancțiunilor americane împotriva Iranului, suspendate în virtutea acestei înțelegeri.

Conform unor surse din administrația americană, Trump ar fi decis deja retragerea SUA din acord. Totuși, aceleași surse nu exclud posibilitatea ca liderul de la Casa Albă să caute o variantă care să nu însemne o retragere completă, după ce Emmanuel Macron a încercat în timpul recentei sale vizite la Washington să-l convingă să mențină acordul, sugerându-i discuții pentru o revizuire a acestuia, idee respinsă însă imediat de Iran.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău