Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

  • 20 Decembrie 2021 09:02
Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a fost desemnată Personalitatea sportivă a anului 2021, în cadrul tradiționalei anchete realizată de BBC, după remarcabilul său triumf de la US Open, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Răducanu, al cărei tată este român, a uimit lumea sportului în luna septembrie, când a devenit, la doar 18 ani, prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu de Mare Șlem, după ce a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la Flushing Meadows.

Ea este, de asemenea, prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care a cucerit un trofeu major după Virgina Wade, campioană la Wimbledon în 1977.

Emma Răducanu i-a devansat în ancheta BBC pe săritorul în apă Tom Daley, clasat pe locul secund, și pe înotătorul Adam Peaty, care a ocupat poziția a treia, dar și pe boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling și ciclista paralimpică Sarah Storey.

"Este o mare onoare doar să mă număr printre acești nominalizați, iar faptul că am câștigat este destul de uimitor", a declarat Răducanu, care a ajuns anul acesta până în optimi la Wimbledon, la debutul său în Marele Șlem.

"Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în fața publicului de acasă, a fost ceva ce nu am mai simțit până acum. Sunt fericită și pentru tenisul britanic, pentru că am reușit să obținem acest premiu din nou", a adăugat Emma Răducanu.

Scoțianul Andy Murray a fost ultimul jucător de tenis care a câștigat acest premiu, în anul 2016, după ce a mai revendicat trofeul BBC în 2013 și 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău