Emisiunea OBIECTIV COMUN, difuzată de TVR Moldova, împlinește 3 ani de la lansare

  • 07 Noiembrie 2019 09:40
Emisiunea OBIECTIV COMUN, difuzată de TVR Moldova, împlinește 3 ani de la lansare

Pe 7 noiembrie, se împlinesc 3 ani de la prima ediție a emisiunii OBIECTIV COMUN, difuzată în direct, din studioul TVR din Chișinău.

De 3 ani, jurnaliștii și invitații emisiunii vorbesc despre exemple pozitive din România și Republica Moldova și propun soluții pe termen lung.

O importanță deosebită o are și participarea cetățenilor din diasporă la dezbateri, împărtășirea propriei experiențe din statele unde au emigrat. În tot acest timp, echipa redacțională a demonstrat că obiectivul comun adus la masa de discuții este cel civic, al tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei. 

Programul, difuzat de luni până vineri, de la ora 17:00, îi motivează pe toți românii să aibă un obiectiv comun, consolidat de valorile europene. Invitații emisiunii sunt specialiști de înaltă calificare în domeniile lor de activitate, cu o experiență vastă la nivel național și internațional, cât și protagoniștii reportajelor, care povestesc despre calea pe care au parcurs-o pentru a ajunge la succes. 

„Am depășit numărul de 700 de ediții OBIECTIV COMUN, emisiuni în care au fost dezbătute subiecte sociale de actualitate. Jurnaliștii TVR MOLDOVA au reflectat cele mai importante evenimente culturale și istorice, au realizat ediții speciale și au făcut conexiuni cu surse credibile de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, la fel ca la începutul proiectului, avem același obiectiv comun, mai ales că emisiunea a apărut ca o reflecție a proiectelor comune dintre România și Republica Moldova”, susține producătorul emisiunii, Elena Guțu. 

Diversitatea de subiecte conturează obiectivul comun - cel de a găsi soluții viabile pentru problemele existente în societate. Printre primele teme ale emisiunii se numără: afacerile dezvoltate de foștii migranți, legea vaccinării, accesul la studii al copiilor cu deficiențe de auz, educația alternativă și dreptul la vot al diasporei. 

Jurnalistul Sandu Scobioala a fost cel care a moderat primele emisiuni, acum 3 ani.

„OBIECTIV COMUN a fost și rămâne proiectul meu de suflet. Am fost implicat de la idee și până la lansarea produsului mediatic. Este un proiect unic, la care s-a lucrat mult și s-au depus eforturi enorme pentru a-l aduce publicului basarabean. Îmi amintesc cu mândrie de primele ediții ale emisiunii și cu plăcere de emoțiile trnsmisiunilor live. Deși componența echipei s-a schimbat pe parcurs, calitatea produsului a fost întotdeauna în creștere, iar pentru asta vreau să felicit întreaga echipă și să le spun un sincer „La mulți ani!” tuturor celor care au avut și au, în continuare, un obiectiv comun”, menționează Sandu Scobioala, jurnalist TVR MOLDOVA. 

 OBIECTIV COMUN a evoluat foarte frumos în 3 ani, iar împreună cu el, am crescut și eu ca profesionist. Ceea ce realizez aici, alături de echipă, reprezintă o muncă enormă. Facem emisiuni despre și pentru telespectatorii de pe ambele maluri ale Prutului, iar asta ne responsabilizează și mai mult. Mă bucur să știu că avem deja un public fidel. Încercăm să fim onești și să prezentăm obiectiv toate subiectele abordate”, spune Doina Salcuțan, jurnalist TVR MOLDOVA. 

Săptămânal, ediția de vineri OBIECTIV COMUN este dedicată vieții culturale din spațiul românesc. Jurnalista Dana Ciobanu și invitații emisiunii abordează subiecte actuale pentru toți iubitorii de artă. Publicul află istoria fenomenului cultural discutat, viziunile artistice ale oamenilor de creație și  programul evenimentelor. 

„Printre funcțiile importante ale unei televiziuni se numără și responsabilitatea socială, funcție pe care TVR MOLDOVA și-a asumat-o când a lansat emisiunea OBIECTIV COMUN. Un proiect media care își propune să aducă în casele telespectatorilor de pe ambele maluri ale Prutului subiecte sociale și culturale de rezonanță”, susține Dana Ciobanu, jurnalist TVR MOLDOVA. 

Emisiunea este difuzată live pe Facebook, unde internauții sunt invitați să scrie comentarii și întrebări.

Cu ocazia împlinirii a 3 ani a emisiunii OBIECTIV COMUN, urmăriți în data de 7 noiembrie, începând cu ora 17:00, o ediție specială despre obiectivele comune ale României și Republicii Moldova, realizările obținute prin intermediul unor proiecte reale, cu impact economic, social și cultural.

Emisiunea OBIECTIV COMUN, difuzată de TVR Moldova, împlinește 3 ani de la lansare

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
4
Ploaie ușoară
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
15
Sat
15
Sun
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău