Emisarul chinez pentru Ucraina, așteptat vineri la Varșovia (MAE polonez)

  • 16 Mai 2023 19:45
Emisarul chinez pentru Ucraina, așteptat vineri la Varșovia (MAE polonez)

Emisarul chinez Li Hui, însărcinat de Beijing să discute despre reglementarea situației din Ucraina, este așteptat vineri la Varșovia, a aflat marți AFP din surse ale Ministerului de Externe polonez, transmite Agerpres.

'Așa e', s-a limitat să răspundă purtătorul de cuvânt al MAE polonez, Lukasz Jasina, la solicitarea agenției de presă franceze, după ce un jurnalist de la postul de radio TOK FM a anunțat pe Twitter că o întâlnire este prevăzută în acest emisar și un membru al guvernului polonez.

Hui Li, reprezentant special pentru afaceri eurasiatice și însărcinat să discute despre soluționarea conflictului armat în Ucraina, este așteptat marți și miercuri la Kiev, a indicat luni pentru AFP un înalt responsabil ucrainean.

În afară de Ucraina și Polonia, emisarul chinez urmează să viziteze de asemenea Franța, Germania și Rusia în vederea unei 'reglementări politice a crizei ucrainene', potrivit Beijingului.

China nu l-a condamnat niciodată public pe președintele rus Vladimir Putin pentru decizia acestuia de a declanșa invazia în Ucraina.

Beijingul se prezintă drept o parte neutră în conflict și intenționează să joace un rol de mediator, chiar dacă poziția sa de partener economic și diplomatic apropiat al Moscovei îl descalifică în ochii unor capitale europene, notează AFP.

La Kiev, consilierul șefului administrației prezidențiale Mihailo Podoliak a reacționat la atacul intens de noaptea trecută cu rachete hipersonice și drone lansat de Rusia asupra capitalei ucrainene, afirmând că în acest fel Moscova a decis să-l salute de bun venit pe emisarul Chinei, relatează Unian. Podoliak nu a precizat dacă emisarul chinez a ajuns sau nu la Kiev. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău