Emiratele Arabe Unite aprobă un vaccin împotriva COVID-19 pentru personalul medical

  • 15 Septembrie 2020 17:50
Emiratele Arabe Unite aprobă un vaccin împotriva COVID-19 pentru personalul medical

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunțat că au aprobat utilizarea de către personalul medical a unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare, relatează AFP.

"Vaccinul va fi disponibil eroilor aflați în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) și celor care sunt cel mai expuși riscului de a contracta virusul", a scris pe Twitter Autoritatea Națională de Gestionare a Crizelor și Dezastrelor (NCEMA).

Gigantul farmaceutic chinez Sinopharm a început să testeze un vaccin în iulie în Emiratele Arabe Unite.

În prezent, peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt testate pe oameni în întreaga lume, în speranța stopării pandemiei.

În Rusia, autoritățile au început testarea vaccinului "Sputnik-V" pe 40.000 de locuitori ai capitalei, ultima etapă a studiilor clinice anunțată în luna august.

"A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale", a spus NCEMA.

"Rezultatele studiilor clinice din țara noastră sunt pe drumul cel bun și toate testele au fost încununate de succes până acum", a subliniat sursa citată.

Vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din țară, cu efecte secundare "ușoare și așteptate", a spus NCEMA, adăugând că 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat "nicio complicație".

Anunțul intervine în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în țară, cu 1.007 de cazuri zilnice raportate.

În Emiratele Arabe Unite au fost anunțate până acum peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău