Emmanuel Macron: Dacă Rusia învinge în Ucraina, Republica Moldova va fi amenințată în secunda doi

  • 15 Martie 08:10
Emmanuel Macron: Dacă Rusia învinge în Ucraina, Republica Moldova va fi amenințată în secunda doi

"Dacă Rusia câștigă acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Care ar fi credibilitatea pe teritoriul nostru a unei Uniuni Europene puternice a membrilor săi care ar lăsa să se întâmple acest lucru?", a întrebat Emmanuel Macron.

"Credeți că polonezii, lituanienii, estonienii, letonii, românii și bulgarii ar putea rămâne în pace pentru o secundă? Și nu vorbesc nici măcar de R. Moldova care, e adevărat, nu este astăzi în Uniunea Europeană, dar care ar fi amenințată în secunda doi", a spus Macron.

Războiul din Ucraina este "existențial pentru Europa noastră și pentru Franța", a insistat el, dând asigurări totodată că "nu vom duce niciodată o ofensivă, nu vom lua niciodată inițiativa".

"Dacă situația se deteriorează" în Ucraina, "trebuie să fim pregătiți și vom fi pregătiți să luam deciziile care se impun pentru ca Rusia să nu câștige niciodată", a subliniat președintele francez.

"Securitatea" francezilor necesită "înfrângerea Rusiei" în Ucraina, a afirmat el, apreciind că cei care pun "limite" sprijinului pentru Ucraina "aleg înfrângerea".

Ucraina a trecut în defensivă de-a lungul întregii linii a frontului în toamnă, după ce ofensiva pe care a lansat-o în vară a eșuat, fără să ducă la câștigurile scontate. De atunci Rusia a preluat inițiativa și a obținut unele progrese în sectorul de Est al frontului datorită superiorității sale în materie de soldați și artilerie, scrie Agerpres.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău