Emanoil Ploșnița, reales în fruntea Uniunii Avocaților

  • 22 Noiembrie 2019 19:35
Emanoil Ploșnița, reales în fruntea Uniunii Avocaților

Emanoil Ploșnița a fost reales președinte al Uniunii Avocaților. Vineri, 22 noiembrie, la Congresul Avocaților, candidatura lui Emanoil Ploșnița a obținut 156 de voturi.

Ceilalți patru contracandați au acumulat între 2 și 104 voturi. La președinția Uniunii Avocaților au mai pretins Dorin Popescu, avocat al Biroului A.A. „Facultatea de Drept”, Victor Panțîru, conducătorul Biroului Asociat de Avocați „Panțîru și Partenerii”, avocata Angela Istrate și Vitalie Țaulean, lector la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” din cadrul MAI, transmite IPN.

Emanoil Ploșnița, exercită meseria de avocat începând cu anul 1987. Candidatul și-a motivat participarea la concurs prin faptul că își dorește să continue ceea ce a început în cadrul instituției și „să aducă la justa valoare importanța muncii avocaților în societate”.

Președintele Uniunii Avocaților este ales prin vot secret, cu majoritatea absolută de voturi, de către Congresul Avocaților, pe un termen de doi ani, dintre avocații cu o vechime în profesie de cel puțin cinci ani. Una și aceeași persoană poate fi aleasă președinte al Uniunii Avocaților pentru cel mult două mandate consecutive. Președintele Uniunii Avocaților poate fi revocat de Congresul avocaților în aceleași condiții.

La congres s-au înregistrat 350 de avocați.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău