EMA a autorizat trei noi unități de producție pentru vaccinuri anti-COVID-19

  • 26 Martie 2021 19:53
EMA a autorizat  trei noi unități de producție pentru vaccinuri anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a avizat trei noi unități de producție pentru vaccinuri anti-COVID-19, ale companiilor AstraZeneca, BioNTech/Pfizer și Moderna, care vor face parte din lanțul de distribuție al vaccinurilor în UE și vor contribui astfel la intensificarea vaccinării ce se desfășoară lent în blocul comunitar, transmite Agerpres.

Potrivit unui anunț al EMA, citat vineri de agenția DPA, au fost autorizate o unitate la Leiden, în Olanda, care va produce substanța activă pentru vaccinul AstraZeneca, o fabrică a BioNTech/Pfizer în orașul german Marburg și încă una la Visp, în Elveția, pentru vaccinul Moderna.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a salutat anunțul, dar a transmis în același timp un avertisment companiei AstraZeneca, ce a diminuat numărul dozelor de vaccin promise inițial statelor UE. ''Acum ne așteptăm ca vaccinurile produse la această fabrică (din Olanda) să fie livrate statelor membre în zilele următoare, ca parte a obligațiilor și angajamentelor contractuale'', a indicat ea.

Nu se știe însă câte doze de vaccin au fost produse de cele trei fabrici sau câte au fost stocate de acestea până la primirea avizului EMA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău