Elveția își va redeschide frontierele cu toate țările UE pe 15 iunie, mai devreme decât era prevăzut

  • 05 Iunie 2020 18:18
Elveția își va redeschide frontierele cu toate țările UE pe 15 iunie, mai devreme decât era prevăzut

Elveția a decis vineri să-și redeschidă mai devreme decât era prevăzut frontierele cu toate țările Uniunii Europene, pe 15 iunie, o măsură solicitată de Italia, informează AFP, preluat de Agerpres.

Guvernul elvețian a anunțat la mijlocul lui mai că intenționează să redeschidă frontierele pe 15 iunie cu Austria, Germania și Franța, făcând-și publică după câteva zile și intenția de a restabili până cel târziu la 6 iulie libera circulație a persoanelor și libertatea de deplasare cu toate țările din spațiul Schengen.

Însă Italia a decis să ridice restricțiile de intrare în frontierele interne ale spațiului Schengen cu vecinii săi pe 3 iunie și a cerut reciprocitate de la țările vecine.

Până acum, cererea Italiei a fost respinsă de autoritățile elvețiene, care au estimat chiar marțea aceasta că "este prea devreme pentru ridicarea controalelor" cu Italia.

După trei zile și "dat fiind actuala situație epidemiologică", guvernul elvețian a estimat că restricțiile de intrare vor putea fi ridicate pe 15 iunie pentru toate țările din UE și pentru Regatul Unit, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Această decizie a urmat unei "conferințe video informale a miniștrilor de interne ai statelor Schengen, care a avut loc vineri", a precizat guvernul elvețian într-un comunicat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău