Elon Musk și Jeff Bezos au pierdut în săptămâna care se încheie peste 20 de miliarde de dolari

  • 23 Ianuarie 2022 16:53
Elon Musk și Jeff Bezos au pierdut în săptămâna care se încheie peste 20 de miliarde de dolari

Jeff Bezos a pierdut în săptămâna care se încheie 20 de miliarde de dolari din averea sa. Changpeng Zhao de la Binance a pierdut 17,7 miliarde de dolari, iar averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 10,4 miliarde de dolari, relatează Bloomberg, transmiite Mediafax.ro.

Sursa citată scrie că a fost o săptămână dureroasă pentru miliardari, în condițiile în care totul, de la comerțul electronic la criptomonede și jocuri online, a căzut. Piețele au înregistrat cea mai mare scădere de la izbucnirea pandemiei, în timp ce spectrul majorării ratelor de dobândă de către Rezerva Federală s-a instalat asupra economiei.

Prețurile criptomonedelor au fost unele dintre cele mai mari victime, Bitcoin plonjând la minimele ultimelor șase luni, iar alte active digitale au fost, de asemenea, lovite. Zhao, directorul executiv al bursei de criptomonede Binance, are acum o valoare de 75 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, și-a văzut averea netă scăzând cu 25,1 miliarde de dolari - sau mai mult de 9% - în această săptămână.

Dintre cele mai bogate 10 persoane din lume, doar una a evitat să piardă bani în această săptămână: magnatul francez al modei de lux Bernard Arnault, care este pe punctul de a recâștiga locul 2 în indicele Bloomberg de la Bezos.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău