Elon Musk, nou atac la adresa lui Jeff Bezos: „Ar fi pe Pluto dacă avocații te-ar putea duce pe orbită”

  • 12 August 2021 18:40
Elon Musk, nou atac la adresa lui Jeff Bezos: „Ar fi pe Pluto dacă avocații te-ar putea duce pe orbită”

Elon Musk l-a ironizat din nou pe Jeff Bezos, rivalul său din cursa spațială, pe motiv că acesta s-ar concentra mai mult pe încercările de a face lobby pe lângă guvernul american în loc să se concentreze pe dezvoltarea de rachete, scrie The Independent, citat de HotNews.ro.

Cei doi au ocupat intermitent poziția de cea mai bogată persoană din lume în ultimii ani și și-au folosit averile uriașe pentru a-și finanța companiile aerospațiale pe care le-au fondat, SpaceX în cazul lui Musk, respectiv Blue Origin în al lui Bezos, transmite sursa citată.

SpaceX a câștigat anul acesta un contract uriaș din partea NASA pentru a dezvolta racheta Starship pentru misiunea Artemis a agenției aerospațiale americane care intenționează să aducă din nou oameni pe lună în 2024.

Blue Origin, compania lui Bezos, a ratat contractul și a înaintat o plângere de 50 de pagini guvernului american în care a acuzat NASA că a schimbat condițiile de acordare a contractului „pe ultima sută de metri”.

Compania lui Bezos a descris de asemenea licitația ca „viciată”, la care Musk a răspuns, făcând referire la racheta Blue Origin:

„Nu pot s-o ridice (pe orbită) lol”.

Miercuri seara Musk a lansat un nou atac la adresa fondatorului Blue Origin, scriind pe Twitter că:

„Dacă lobby-ul și avocații te-ar putea aduce pe orbită, Bezos ar fi pe Pluto acum”.

Rivalitatea dintre cei doi miliardari s-a încins din nou după zborul lui Bezos în spațiu la bordul rachetei New Shepard în luna iulie.

La o săptămână după reușită acesta a oferit celor de la NASA discount-uri de peste două miliarde dolari pentru ca agenția guvernamentală să aleagă Blue Origin pentru construcția următorului modul lunar.

Bezos a cerut de asemenea reluarea licitațiilor pentru misiunea Artemis, la care Musk a răspuns indirect:

„Vreau doar să le mulțumesc celor din guvern care luptă din greu pentru ca lucrul corect să se întâmple, în pofida presiunilor extreme”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău