Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari într-o lună

  • 10 Decembrie 2021 18:29
Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari într-o lună

Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a vândut în ultima lună acțiuni în valoare de aproape 12 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să își diminueze cu 10% participația la constructorul american de automobile electrice, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Joi, Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a vândut un nou pachet de 934.091 acțiuni Tesla cu suma de 963 milioane de dolari, potrivit documentelor publicate de Autoritatea de Supervizare a Piețelor Bursiere din SUA. În total, începând din data de 8 noiembrie și până în prezent, Musk a vândut în total 11,03 milioane de acțiuni Tesla, dar, în același timp, a și achiziționat alte 12,87 milioane de acțiuni prin exercitarea unor opțiuni cu acțiuni.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunța că va vinde 10% din participația sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul și directorul general de la Tesla deținea la acea dată o combinație de 244 milioane de acțiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opțiuni cu acțiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Tot joi, Elon Musk a anunțat joi că "se gândește" să renunțe la postul de CEO al Tesla și să devină influencer.

"Mă gândesc să renunț la slujbă și să devin un influencer full-time. Ce părere aveți?", a scris acesta pe Twitter, fără a dezvolta subiectul.

Musk, care este și fondatorul și director general la compania de rachete SpaceX, precum și la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, declara în luna ianuarie a acestui an că se așteaptă să fie CEO-ul Tesla "pentru mai mulți ani".

Luna trecută, Elon Musk i-a întrebat pe cei 62 de milioane de admiratori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la compania Tesla și a promis că va respecta decizia acestora. În condițiile în care răspunsurile "da" au reprezentat peste jumătate din totalul voturilor exprimate, Musk a vândut acțiuni în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari.

Prin intermediul participațiilor sale la alte companii, precum Neuralink și mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău