Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger

  • 09 Mai 19:08
Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger

Miliardarul Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seară că prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC, transmite DIGI24.ro.

În timpul monologului său de deschidere al emisiunii, Musk, CEO excentric și controversat al Tesla și SpaceX, s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”, potrivit sursei citate.

Pe parcursul monologului, Elon Musk a vorbit despre reputația sa, de faptul că îi place să râdă de anumite subiecte pe Twitter și de fascinația sa față de Dogecoin, o criptomonedă „glumă” care a crescut în valoare după ce a început să o susțină. În cadrul show-ului, acesta s-a referit la Dogecoin ca fiind „o mare agitație”, lucru care a determinat ca valoarea acestei criptomonede să scadă semnificativ.

Musk nu este de fapt prima gazdă SNL cu sindromul Asperger: Dan Aykroyd, fostul membru al distribuției, a găzduit spectacolul în 2003 și a discutat în mod deschis despre Asperger, scrie Mediafax.

Conform asociației AutismSociety, sindromul Asperger (cunoscut și sub numele de Tulburare Asperger) a fost descris pentru prima dată în anii 1940 de medicul pediatru vienez Hans Asperger. Mulți profesioniști au considerat că sindromul Asperger este pur și simplu o formă mai ușoară de autism și au folosit termenul „autism cu funcționare înaltă” pentru a descrie acești indivizi.

Tulburarea Asperger a fost adăugată în Manualul de Diagnostic și Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociației Americane de Psihiatrie, ca o tulburare separată de autism. Cu toate acestea, există încă mulți profesioniști care consideră tulburarea Asperger o formă mai puțin severă de autism.

Ceea ce distinge tulburarea Asperger de autismul clasic sunt simptomele sale mai puțin severe și absența vorbirii întârziate. Copiii cu tulburare Asperger pot fi afectați doar ușor și au frecvent abilități lingvistice și cognitive bune. Pentru observatorul neantrenat, un copil cu tulburare Asperger poate părea doar un copil tipic care se comportă puțin diferit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:4,12 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
20
Sun
21
Mon
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău