Elon Musk a anunțat unde va construi prima fabrică Tesla din Europa

  • 13 Noiembrie 2019 11:20
Elon Musk a anunțat unde va construi prima fabrică Tesla din Europa

Miliardarul Elon Musk, fondator al companiilor Tesla și SpaceX, a anunțat, marți, că prima fabrică din Europa a companiei va fi construită lângă Berlin, Germania. Șeful Tesla a dezvăluit că uzina va produce baterii, trenuri de rulare și mașini, informează Mediafax.

Este a patra gigafabrică a Tesla, după cele din Nevada (SUA), New York (SUA) și Shanghai (China). 

Elon Musk era la Berlin ca să primească Volanul de Aur câștigat de Model 3, desemnat de Bild drept cea mai bună mașină de clasă medie din Europa, și a spus: „Unele dintre cele mai bune mașini din lume sunt categoric fabricate în Germania”, scrie Bloomberg.

Miliardarul este fondatorul companiei producătoare de mașini electrice Tesla și numele din spatele companiei SpaceX, jucător important în transportul spațial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, și s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar, în 1992, s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obținut diplome în economie și fizică.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de mașini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcția de președinte al companiei Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunțat, în glumă, că va lista la bursă compania și o va trece sub control privat.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău