Elita șahului mondial s-a reunit în Norvegia, la primul turneu post-pandemie

  • 05 Octombrie 2020 12:50
Elita șahului mondial s-a reunit în Norvegia, la primul turneu post-pandemie

Elita șahului mondial, în frunte cu campionul lumii, norvegianul Magnus Carlsen, s-a reunit pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, la Stavanger (Norvegia), cu ocazia celei de-a opta ediții a turneului Altibox Norway Chess, informează ziarul sportiv Marca.

Meciurile se vor disputa în perioada 5-16 octombrie, Clarion Hotel Energy din orașul norvegian, urmând să fie transmise în direct pe platforma Chess24.com.

Alături de Magnus Carlsen, numărul unu mondial, la competiția de la Stavanger mai sunt prezenți americanul Fabio Caruana (nr. 2), armeanul Levon Aronian (nr. 9), polonezul Jan-Krzysztof Duda (nr. 15), iranianul Alireza Firouzja (nr. 22), care joacă sub drapelul Federației Internaționale de Șah, precum și norvegianul Aryan Tari (nr. 133).

Pentru a preveni posibilele infectări cu Covid-19, participanții din străinătate au urmat o perioadă de carantină de zece zile, fiind supuși totodată la două serii de teste pentru depistarea coronavirusului. Acest lucru le permite jucătorilor să dispute meciurile fără să poată măști pe față, precizează Marca.

În prima zi a turneului de la Stavanger sunt programate meciurile Carlsen - Aronian, Caruana - Tari și Firouzja - Duda.

După declanșarea pandemiei de Covid-19, cei mai buni șahiști ai lumii s-au înfruntat în mai multe turnee, dar numai de la distanță, din fața propriilor calculatoare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău