Elicopterele militare rusești au aterizat la fosta bază americană Tabqa din Siria

  • 22 Octombrie 2019 11:18
Elicopterele militare rusești au aterizat la fosta bază americană Tabqa din Siria

Elicopterele militare rusești din cadrul Forțelor Spațiale Ruse au aterizat pe aerodromul din Tabqa, din provincia Raqqa, din Siria, unde era amplasată o bază militară americană, care a fost abandonată de forțele americane.

Potrivit unor surse militare siriene, teroriștii au distrus pista de aterizate din aeroport, iar militarii americani nu au reconstruit-o. În momentul de față au loc lucrări de debarasare a dărâmăturilor și a tehnicii distruse.
Poliția militară rusă a efectuat primele misiuni de patrulare în orașul Manbij, din Siria, a declarat ofițerul rus de poliție Safar Safarov. Potrivit afirmațiilor sale, în cursul săptămânii trecute, militarii ruși nu puteau efectua aceste misiuni de patrulare în acest oraș, cu drapelul rusesc arborat, pentru că îi împiedicau s-o facă militarii americani.

"Militarii americani de la bazele militare amplasate în regiune ne împiedicau mereu, ne blocau accesul în mod frecvent, din cauza unei percepții greșite a zonelor de influență și de responsabilitate. În cursul săptămânii trecute, de trei ori am fost blocați în drumul nostru, atunci i-am blocat și noi", a menționat ofițerul rus. Prima misiune de patrulare a poliției ruse în orașul Manbij a durat peste trei ore.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata siriană a preluat controlul total asupra orașului sirian Manbij și asupra localităților învecinate, pentru prima dată din 2012 și până în prezent. Ministerul rus mai anunță că poliția militară rusă patrulează în regiune pentru a împiedica o confruntare armată între forțele siriene și turce.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, militarii americani, care erau dislocați în Siria, s-au retras către frontiera dintre Siria și Irak. De asemenea, ministerul a publicat pe site-ul instituției o hartă cu redistribuirea forțelor armate în nordul Siriei, unde forțele armate turce au ajuns foarte aproape de pozițiile forțelor guvernamentale siriene.

Forțele președintelui sirian Bashar al-Assad au preluat controlul asupra întregului oraș sirian Manbij și împrejurimilor acestuia, în cadrul unei desfășurări menite să contracareze ofensiva turcă, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI.
Amintim că Manbij este un important oraș din nord-estul provinciei Alep, situat în nordul Siriei, la circa 30 kilometri spre vest de fluviul Eufrat. Conform recensământului din 2004 al Biroului Central de Statistică din Siria, Manbij avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori. Pănă săptămăna trecută, misiunile de patrulare în orașul Manbij erau efectuate de forțele americane, orașul fiind controlat de forțele kurde.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău