Elicopter prăbușit în Afganistan: Cel puțin doi soldați americani au murit

  • 20 Noiembrie 2019 10:30
Elicopter prăbușit în Afganistan: Cel puțin doi soldați americani au murit

Cel puțin doi soldați americani din trupele staționate în Afganistan au murit miercuri în urma prăbușirii elicopterului în care se aflau, fără a se cunoaște încă oficial cauza incidentului, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Biroul de presă al armatei americane a relevat într-un comunicat că se investighează cauzele prăbușirii aparatului, însă datele preliminare "nu indică tir inamic".

Sursa citată nu a divulgat identitatea militarilor decedați, deoarece procedura prevede acest lucru timp de până la 24 de ore după ce au fost notificate în prealabil familiile celor morți.

Cu toate acestea, talibanii au revendicat doborârea elicopterului, care se presupune că a avut loc în provincia estică Logar în timpul unei operațiuni comune a forțelor afgane și americane contra bazelor insurgente din regiune.

"Elicopterul a fost doborât și au murit 54 de invadatori și soldați afgani. După prăbușire, aparatul a luat foc și a fost complet distrus", a precizat într-un comunicat principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

El a adăugat că, după căderea elicopterului, la fața locului au ajuns mai multe avioane americane pentru a asigura zona și a prelua toate victimele.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Logar a confirmat pentru EFE că în cursul nopții au existat în provincie operațiuni militare ale forțelor afgane susținute de aviația străină, dar lipsesc informații privind posibile victime în cadrul acțiunii.

De la finalul misiunii de luptă a NATO, în ianuarie 2015, Statele Unite păstrează în Afganistan un contingent în cadrul noii misiuni aliate de consiliere a trupelor afgane și un altul cu obiective "antiteroriste".

NATO nu a oferit cifre cu privire la numărul de militari din fiecare țară participantă la misiunea sa, dar se estimează că Washingtonul are între 5.000 și 10.000 de soldați în Afganistan.

În această confruntare, care a început la finalul lui 2001, și-au pierdut viața circa 2.400 de americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău