Eliberări și numiri de viceminiștri la Guvern

  • 12 August 2015 17:25
Eliberări și numiri de viceminiștri la Guvern

Guvernul a aprobat astăzi eliberarea din funcție a unor viceminiștri și numirea în funcție a noilor miniștri adjuncți.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost reconfirmați în funcțiile de viceminiștri Daniela Cujbă și Andrei Galbur.

La Ministerul Economiei au fost reconfirmați Octavian Calmâc și Valeriu Triboi. Totodată, Tudor Copaci a fost eliberat din funcție, în locul său fiind numit Vitalie Iurcu, fost director la Întreprinderea de Stat ”Moldtelecom”.

La Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu a fost reconfirmat în funcția ce vice-ministru, iar Sergiu Gurduza a fost eliberat. În locul său a fost numit Eduard Serbenco.

La Ministerul Finanțelor au fost reconfirmați în funcții vice-miniștrii Maria Carauș și Simion Botnari.

La Ministerul Apărării a fost destituită Ana Vasilache, iar colonelul în rezervă, Gheorghe Galbură, a fost numit în funcția de vice-ministru.

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au fost reconfirmați Anatolie Zolotcov și Ion Stratulat, iar Liviu Oboroc a fost eliberat, în locul său fiind numit Anatol Usatîi, fost vice-ministru al transporturilor.

La Ministerul Mediului a fost eliberat din funcție Dragoș Cimpoieș, locul său fiind luat de Victor Morgoci, fost secretar general adjunct al Parlamentului.

Totodată, Andrei Juraveli a fost numit în calitate de director la Agenția pentru geologie și resurse minerale.

La Inspectoratul Ecologic de Stat, în locul lui Veaceslav Untilă care își exercită mandatul de deputat, a fost numit în funcție de director Igor Talmazan.

La Ministerul Educației a fost eliberat din funcția de vice-ministru Igor Grosu și numit doctorul în istorie, Ion Șișcanu.

La Ministerul Culturii au fost reconfirmați vice-miniștrii Gheorghe Postică și Igor Șarov.

La Ministerul Sănătății au fost eliberați din funcții Andrei Uncuță și Octavian Grama, fiind numiți în locul lor Gheorghe Țurcanu, fost vice-ministru la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Valentina Rotaru. Totodată, Svetlana Cotelea a fost eliberată din funcția de vice-ministru și medic șef sanitar de stat al RM, fiind numită Aliona Serbulenco.

De asemenea, directorul Agenției Medicamentului, Alexandru Coman a fost eliberat din funcție, fiind numit Vladislav Zara.

La Ministerul Tineretului și Sportului au fost eliberați din funcție Ivan Florean și Victor Zubcu, fiind înlocuiți cu Dragoș Hâncu și Andrei Spânu.

La Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor au fost reconfirmați în funcțiile vice-miniștri Dumitru Parfentiev, Vitalie Ciolac și Vitalie Tarlev.

Totodată, Mihai Pașcovschi a fost numit vice-director la Agenția Moldsilva.

La Agenția Turismului a fost numit fostul director al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Iurie Carp, în locul lui Nicolae Platon, care a fost eliberat din funcție.

La Autoritatea Aeronautică Civilă a fost numit director Mircea Maleca și eliberat din funcție Iurie Armaș.

Totodată, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco a fost numit director al Agenției Antidoping, fiind eliberat din această funcție Vitalie Ignatenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău