Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă

  • 22 Aprilie 12:53
Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă

După mai bine de două săptămâni de la incendiu, elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat că elevii vor primi alimentație la pachet pe motiv că masa nu poate fi deocamdată servită la cantină, transmite IPN.

„Ținând cont că sala de mese a avut la fel de suferit, pentru perioada imediat următoare copiii vor primi alimentația la pachet, lucrul care s-a întâmplat inclusiv pe perioada când copiii s-au aflat acasă. Copiii au primit alimentația la pachet din partea agentului economic care alimentează această instituție. Pentru următoarele două-trei săptămâni, copiii la fel vor fi alimentați la pachet. Meniul pentru pachet a fost aprobat de către Centrul de Sănătate Publică, iar noi ne vom strădui să aducem în ordine cât mai rapid toate spațiile, astfel încât inclusiv siguranța alimentară a copiilor să fie la cel mai înalt nivel”, a declarat Andrei Pavaloi în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a comunicat că, pe parcursul a două săptămâni a fost realizat un șir de măsuri pentru ca elevii să revină în clase în condiții sigure. Au fost aerisite toate încăperile, a fost restabilit cablajul pentru energie electrică acolo unde a fost deteriorat. Au fost curățați pereții pe tot perimetrul. Au fost executate lucrări curente de vopsire și igienizare a spațiilor afectate de incendiu.

Accesul la  spațiile administrative, care au avut cel mai mult de suferit în incendiu, a fost blocat. Aici urmează să se desfășoare reparații capitale.

Incendiul a izbucnit pe 5 aprilie în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane. Nicio persoană nu a avut de suferit. După incendiu elevii au învățat online. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău