Elevii din R.Moldova pot aplica la un program de studii la Școala Europeană a PaE din Tbilisi

  • 26 Ianuarie 2021 16:16
Elevii din R.Moldova pot aplica la un program de studii la Școala Europeană a PaE din Tbilisi

Elevii cu vârste cuprinse între 16 și17 ani din cele șase țări ale Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova, care doresc să-și aprofundeze cunoștințele despre Europa și Uniunea Europeană, pot aplica la un program unic de studii pentru obținerea unei diplome la Școala Europeană a Parteneriatului Estic din Tbilisi. Un nou apel pentru burse este deschis până pe 26 februarie, transmite IPN.

Bursele sunt oferite de Uniunea Europeană pentru toți elevii selectați și acoperă taxele de școlarizare, cazarea și mesele în cadrul facilităților școlii, călătoria acasă de la Tbilisi, toate materialele și resursele necesare pentru studii, precum și asigurarea medicală completă. Absolvenții Școlii Europene a Parteneriatului Estic din Tbilisi vor primi Diplomă de Bacalaureat Internațional, care este acceptată în 75 de țări la peste 2000 de universități.

Programul de burse va sprijini până la 40 de elevi din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina să studieze pentru o diplomă IB, cu accent pe Studii Europene. Programul Școlii Europene a Parteneriatului Estic este livrat de Școala Nouă/New School din Tbilisi, Georgia, acoperind un curs preuniversitar de doi ani, începând cu anul de studiu 2021-2022.

Elevii interesați pot să aplice prin intermediul site-ului: http://www.eapeuropeanschool.eu până pe 26 februarie anul curent, la ora 12.00. Procesul de selecție va include probe scrise prin intermediul platformei online Zoom și interviuri pentru candidații preselectați. Lista beneficiarilor de burse pentru anul de studiu 2021-2022 va fi anunțată până la sfârșitul lunii mai 2021.

Școala Europeană a Parteneriatului Estic a fost înființată ca parte a eforturilor Uniunii Europene și ale țărilor partenere de a consolida oportunitățile educaționale și schimburile interregionale pentru tineri din cele șase țări PaE. În prezent, 65 de elevi studiază programul. La 23 iunie 2020, Școala a marcat absolvirea primei sale cohorte de 30 de elevi. Toți elevii au absolvit cu Diplomă IB și își urmează studiile superioare la universități din Europa, Statele Unite și țările lor natale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău