Elevii din Chișinău vor continua să fie prezenți în sălile de clasă

  • 03 Decembrie 2020 13:52
Elevii din Chișinău vor continua să fie prezenți în sălile de clasă

Instituțiile de învățământ general din capitală vor continua să activeze conform modelelor (I-VII) selectate la începutul anului școlar 2020 – 2021. Totodată, cetățenii sunt chemați să sprijine eforturile autorităților, prin respectarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19, pentru a evita revenirea la învățarea la distanță, în contextul evoluției situației pandemice, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a precizat astăzi că procesul educațional în instituțiile de învățământ din Chișinău va fi desfășurat în continuare conform modelului selectat la începutul anului de studiu.

Potrivit oficialului, modelul de studiu de la distanță va fi aplicat doar în cazurile în care numărul de îmbolnăviri ale cadrelor didactice ori ale elevilor va fi mare și va face imposibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă. Cutasevici a declarat că, din cele 150 de școli, doar două instituții de învățământ își desfășoară activitatea la distanță.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar. Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor în școli sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău