Elevii din 178 de școli din Republica Moldova vor avea blocuri sanitare noi sau renovate. Dan Perciun: „Vor fi alocate peste 29 de milioane de lei”

  • 19 Septembrie 2023 14:30
Elevii din 178 de școli din Republica Moldova vor avea blocuri sanitare noi sau renovate. Dan Perciun: „Vor fi alocate peste 29 de milioane de lei”

Elevii din 178 de școli din Republica Moldova vor avea blocuri sanitare nou sau renovate, anunță ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Potrivit acestuia, până la finele anului urmează a fi reparate sau construite blocuri sanitare în 32 de instituții, pentru care se vor cheltui peste 29 de milioane de lei. Anul viitor lucrări se vor desfășura în 118 instituții, pentru care urmează a fi alocați 143 de milioane de lei. , transmite Radio Chișinău.

Potrivit ministrului, accentul se va pune pe instituțiile unde există un număr suficient de copii și unde există, cel puțin, apeduct în localitate

„În urma unui concurs au fost selectate 25 de școli din 14 raioane, care până la finalul acestui an de studii vor beneficia de aceste lucrări de renovare și să asigure accesul copiilor la servicii de calitate. În același timp, Ministerul Educației va apela și la ajutorul partenerilor de dezvoltare în vederea contribuției la soluționarea acestor probleme și ne bucurăm de suportul generos a Băncii Mondiale, cât și a UNICEF în vederea rezolvării situației care există de ani de zile pe acest subiect. Respectiv în acest an UNICEF va contribui la desfășurarea unor asemenea lucrări în șapte instituții de învățământ care urmează a fi beneficiare până la finalul acestui an, lucrările însumând 4,3 milioane de lei”, a spus Dan Perciun.

Într-o conferință de presă în care a vorbit despre proiectele de îmbunătățire a condițiilor de igienă și sanitație în școli, Dan Perciun a mai menționat că astfel de concursuri pentru finanțarea proiectelor de renovare, reconstrucție sau reabilitare a blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ din țară vor continua ai în anii următori.     

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, din totalul de peste 1200 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal, public și privat, circa trei sute de școli au grupurile sanitare amplasate în exterior, iar peste 50 de școli nu au acces la apă potabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Arhivă Radio Chișinău