Elevi și studenți basarabeni din România au discutat cu secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Rep. Moldova. Subiectele care au fost abordate

  • 18 Februarie 2022 16:35
Elevi și studenți basarabeni din România au discutat cu secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Rep. Moldova. Subiectele care au fost abordate

Membri ai Federației Tinerilor din Republica Moldova (FTB) care învață în România au fost primiți, astăzi, 18 februarie, de către secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, la sediul instituției.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre provocările pe care le întâmpină elevii și studenții basarabeni aflați la studii în România și despre susținerea lor pentru o mai bună integrare în spațiul social, economic, cultural și educațional românesc.
Totodată, Cristin Murafa, președintele FTB, a exprimat dorința tinerilor basarabeni de a organiza un eveniment comun alături de D.R.R.M. la București, pe 27 martie a.c., cu ocazia marcării a 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România.
 
Reprezentanții FTB au mulțumit pentru sprijinul de până acum din partea D.R.R.M., iar secretarul de stat, Adrian Dupu, i-a asigurat de disponibilitatea organizării unor acțiuni comune pentru promovarea valorilor culturale românești în Republica Moldova.
 
FTB - Federația Tinerilor Basarabeni reunește 700 de studenți și elevi din Republica Moldova, care învață în unități de învățământ din România și au aderat la 15 asociații de profil, membre ale FTB.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău