Elevi din toate raioanele au învățat cum să elaboreze și să implementeze proiecte în școlile în care învață

  • 12 Martie 13:23
Elevi din toate raioanele au învățat cum să elaboreze și să implementeze proiecte în școlile în care învață

20 de inițiative ale Consiliilor elevilor din diferite raioane ale țării vor beneficia de finanțare în valoare totală de circa 500 mii lei pentru implementare. Certificatele de grant au fost înmânate tinerilor în cadrul unui eveniment oficial la care au fost prezenți peste 100 de elevi din raioanele țării - participanți la Acceleratorul Programului de suport pentru Consiliile elevilor, care s-a desfășurat în perioada 8-11 martie la Chișinău.

 
Proiectele câștigătoare au scopul de a rezolva diverse provocări din cadrul școlilor în care învață membrii echipelor. Astfel, elevii de la Liceul „Universum” din Sărata Galbenă, Hîncești au obținut finanțare pentru un proiect care prevede acțiuni de educație juridică și promovare a responsabilității civice.
 
O altă echipă „EtniArmonia” își propune să diminueze discriminarea pe bază de etnie în rândul tinerilor din satul Pîrlița, raionul Ungheni.
 
Pe parcursul celor patru zile în care a avut loc Acceleratorul Programului de suport pentru Consiliile școlare, elevii au fost ghidați de către o echipă de mentori să dezvolte proiecte care să aducă schimbări în comunitatea școlară din care fac parte. În cadrul Acceleratorului, elevii au beneficiat de instruiri pe componenta de participare decizională, advocacy, scriere și implementare de proiecte. 
 
Acceleratorul a fost organizat în contextul lansării Programului de suport pentru Consiliile elevilor, care are obiectivul de a promova cetățenia activă și spiritul civic în rândul elevilor, prin împuternicirea, capacitarea și susținerea financiară a inițiativelor de inovație socială a acestora. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău