Elevi din 26 de școli și-au prezentat inovațiile la concursul republican „Surse de energie regenerabilă”

  • 11 Mai 2018 17:15
Elevi din 26 de școli și-au prezentat inovațiile la concursul republican „Surse de energie regenerabilă”

Circa 60 de elevi din 26 de școli și-au prezentat astăzi inovațiile eco la etapa finală a concursului republican „Surse de energie regenerabilă”, care se desfășoară la Liceul Teoretic ”Liviu Deleanu” din capitală în zilele de 11 și 12 mai, informează MOLDPRES.

La concurs s-au putut înscrie școlile racordate la sisteme de încălzire pe biomasă din fondurile europene ale Proiectului Energie și Biomasă, precum și elevii din clasele a 7-9-a care studiază disciplina opțională „Surse de energie regenerabilă”.

Participanții la etapa finală au fost selectați în urma competiției locale/raionale.

Turbină eoliană construită din materiale reciclate care produce energie electrică, antene parabolice căptușite cu oglinzi ce pot fi alternativă aragazului, farfurie parabolică Stirling, care reduce din consumul energetic, echipament de producere a gazului metan din substanțe organice, stație de autobuz alimentată cu panouri fotovoltaice – acestea sunt câteva din lucrările elevilor înscrise în etapa finală a concursului. 

Elevii care au trecut în etapa republicană a concursului „Surse de Energie Regenerabilă” vor primi bilet de participare la Tabăra de Vară ENERGEL, ediția 2018.

Câștigătorii Competiției Naționale, selectați de către un juriu format din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției pentru Eficiență Energetică, Proiectului Energie și Biomasă, inițiativei sociale “Hai, Moldova”, vor primi diplome de merit și premii eco.

Aflat la a doua ediție, concursul „Surse de Energie Regenerabilă” este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Proiectul Energie și Biomasă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău