Electorala 2024 | Un participant la referendum și două grupuri de inițiativă pentru prezidențiale au solicitat înregistrare la CEC

  • 26 August 17:23
Electorala 2024 | Un participant la referendum și două grupuri de inițiativă pentru prezidențiale au solicitat înregistrare la CEC

Astăzi, 26 august 2024, Comisia Electorală Centrală a recepționat seturile de documente în vederea înregistrării a 2 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este vorba despre grupurile de cetățeni care îi vor susține pe Alexandru Arseni și Vasile Bolea.

Tot astăzi, Partidul Politic „Partidul Verde Ecologist” a solicitat înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 cu opțiunea „DA”.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționarea documentelor, va examina corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă și a participantului la referendum.

Menționăm că, până acum, au fost recepționate dosarele a 16 candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Totodată, 11 grupuri de inițiativă au fost înregistrate, cu eliberarea listelor de subscripție pentru colectarea semnăturilor pentru susținerea următorilor candidați: Ion Chicu; Vasile Tarlev; Alexandr Stoianoglo; Octavian Țîcu; Tudor Ulianovschi; Renato Usatîi; Irina Vlah; Igor Munteanu; Maia Sandu; Alexandru Arseni și Vasile Bolea.  

Perioada de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 31 august 2024.

Partidele politice și blocurile electorale pot depune cerere de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie 2024.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău