Electorala 2024 | Participanți la referendum: Integrarea europeană este o șansă unică pentru Republica Moldova

  • 11 Octombrie 15:47
Electorala 2024 | Participanți la referendum: Integrarea europeană este o șansă unică pentru Republica Moldova

Integrarea europeană este o șansă unică pentru Republica Moldova, a subliniat PSDE, în cadrul unei conferințe de presă. Tot astăzi, 11 octombrie, Octavian Țîcu a subliniat că integrarea europeană este una dintre prioritățile sale în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, transmite Radio Chișinău.

Liderul formațiunii Partidului Social Democrat European, Ion Sula, a evidențiat riscurile unui eventual eșec al referendumului asupra securității naționale și bunăstării cetățenilor. El a susținut că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este „o șansă unică pe care nu avem dreptul să o ratăm”.

„Boicotarea referendumului sau, mai rău, votul împotriva integrării europene, nu se rezumă doar la sfidarea actualei guvernări (...); înseamnă aruncarea Republicii Moldova cu cel puțin 20 de ani în urmă. Nu putem admite așa ceva! Noi trebuie să ieșim masiv la urne pe data de 20 octombrie și să spunem „da” hotărât, ca să închidem încă o etapă importantă în istoria țării noastre”, a spus Ion Sula. 

Integrarea europeană este una dintre prioritățile candidatul la alegerile prezidențiale din partea Blocului Împreună, Octavian Țîcu. El susține că integrarea în UE trebuie să fie principalul vector de dezvoltare pentru Republica Moldova.

„Prioritatea unu este accesul la piața și fondurile europene. Dorim o voce unică pentru Europa. Vom continua consolidarea forțelor pro-europene șu unioniste pentru a oferi societății noastre această perspectivă clară de integrare europeană”, a declarat Octavian Țîcu.

 La referendumul constituțional, care se va desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, au fost înregistrate 15 partide, dintre care 13 susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Comuniștii și partidul „Renaștere”, afiliat fugarului Ilan Șor, sunt împotriva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în timp ce Partidul Socialiștilor au boicotează referendumul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău