ELECTORALA 2024 | Octavian Țîcu s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Consolidarea forțele unioniste și securizarea parcursului european, printre priorități

  • 30 Septembrie 15:19
ELECTORALA 2024 | Octavian Țîcu s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Consolidarea forțele unioniste și securizarea parcursului european, printre priorități

Candidatul Blocului Împreună, Octavian Țîcu, s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Acesta a a anunțat, alături de lideri ai Platformei DA, ai Partidului Schimbării și de mai mulți susținători, adunați duminică, 29 septembrie, în fața clădirii Parlamentului din Chișinău, că își propune, dacă va fi ales președinte, să consolideze forțele pro-europene și unioniste, să securizeze parcursul european prin crearea unei alternative politice la viitoarele alegeri parlamentare, să oprească revenirea forțelor oligarhice și a celor susținute financiar de către Federația Rusă la conducerea Republicii Moldova, să consolideze justiția și să elimine impunitatea, transmite Radio Chișinău.

Criticând actuala guvernare și pe președinta Maia Sandu că ar fi irosit încrederea acordată de cetățeni la alegerile din 2020, și ar fi compromis parcursul european, Octavian Țicu a îndemnat totuși populația să voteze Da la referendumul proeuropean din 20 octombrie, care va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

„Ne dorim adoptarea accelerată a acquis-ului comunitar, a ansamblului de legislații primare și secundare, a normelor și politicilor europene asumate prin statutul de țară candidat de aderare la Uniunea Europeană. De aceea, am plasat mai presus de egoismul nostru politic, ideea de integrare și am susținut acest referendum, un referendum inițiat pentru a-și securiza scorul electoral de PAS și Maia Sandu și îndemnăm cetățenii Republicii Moldova să vină la acest referendum masiv și să susțină ideea de integrare europeană”, a declarat Octavian Țîcu. 

Amintim că 11 candidați au fost înregistrați de CEC pentru a participa la alegerile pentru funcția de șef al statului.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:6,69 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău