Electorala 2024 | CEC a înregistrat Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru participare la referendumul constituțional și alegerile prezidențiale

  • 16 August 17:33
Electorala 2024 | CEC a înregistrat Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru participare la referendumul constituțional și alegerile prezidențiale

Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru participare la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.  O hotărârea în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei.

Blocul electoral este constituit de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII” și Partidul Politic Liga Orașelor și Comunelor.

Totodată, CEC a înregistrat și simbolul electoral al Blocului, care reprezintă un patrulater cu fundal negru, cu două elemente structurale: o salbă de stele de diferite nuanțe gri, aranjate într-un cerc echidistant, iar în mijlocul acestuia se află cuvântul „ÎMPREUNĂ” în nuanță albă.

Partidele politice din componența Blocului Electoral „ÎMPREUNĂ” nu au dreptul să depună cererea de a fi înregistrate în calitate de participant la referendum sau concurent electoral din nume propriu.

Detalii despre procesul de organizare și desfășurare a referendumului republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău