Electorala 2023 | Partidul Politic „ȘANSĂ” și Partidul Politic „RENAȘTERE”, obligate de CEC să corecteze rapoartele privind gestiunea financiară

  • 25 Octombrie 2023 08:31
Electorala 2023 |  Partidul Politic „ȘANSĂ” și Partidul Politic „RENAȘTERE”, obligate de CEC să corecteze rapoartele privind gestiunea financiară

Membrii CEC au examinat mai multe contestații și s-au expus asupra unor sesizări ale Inspectoratului de Poliție Bălți. În context, Comisia a obligat Partidul Politic „ȘANSĂ” și Partidul Politic „RENAȘTERE” să corecteze, până la ora 17:00 a zilei de 27 octombrie 2023, rapoartele privind gestiunea financiară, având în vedere completarea eronată a acestora, transmite instituția.

Suplimentar, Partidului Politic „RENAȘTERE” i-a fost aplicată sancțiunea sub formă de avertisment pentru utilizarea mijloacelor financiare, altele decât din contul cu mențiunea „Fond electoral”. Pentru distribuirea materialelor publicitare care nu corespund normelor Regulamentului privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, partidul a fost obligat să asigure eliminarea acestora din spațiul public.

La fel, în cadrul ședinței de marți, 24 octombrie, membrii Comisei au acreditat 115 persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023. Alte 21 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Austria în Republica Moldova și Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei pentru monitorizarea scrutinului, iar 9 persoane au fost confirmate în calitate de interpreți din partea Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău