Electorala 2023 | Fluidizarea traficului rutier și construirea unei arene sportive noi, printre promisiunile electorale ale candidaților la postul de primar al Chișinăului

  • 25 Octombrie 2023 14:19
Electorala 2023 | Fluidizarea traficului rutier și construirea unei arene sportive noi, printre promisiunile electorale ale candidaților la postul de primar al Chișinăului

Candidatul la funcția de primar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, îl acuză pe primarul Ion Ceban, că nu a gestionat transparent banii municipalității și nu și-a realizat angajamentele în cei patru ani cât a fost la cârma Primăriei. Purtătoarea de cuvânt a lui Ion Ceban nu ne-a răspuns la apel pentru o reacție. Între timp, concurenți la funcția de primar al Chișinăului fac noi promisiuni electorale, transmite Radio Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul pentru funcția de primar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, l-a acuzat pe contracandidatul său din partea Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban, că nu a gestionat transparent banii  municipalității și nu și-a realizat anumite promisiuni în cei patru ani cât a fost la cârma Primăriei.

Eu cred că lucrurile astea trebuie să se termine. Noi, cei de la blocul electoral Ruslan Codreanu, vom administra orașul Chișinău în interesul fiecărui locuitor al orașului. Ne vom concentra atenția pe proiecte mari de infrastructură. Vom face așa încât oamenii  din Chișinău să fie mai sănătoși, mai educați și mai înstăriți”, a spus  Ruslan Codreanu.

Între timp, candidatul pentru fotoliul de primar al Chișinăului din partea Partidului Socialiștilor, Adrian Albu, l-a acuzat pe fostul său coleg de partid, Ion Ceban, de faptul că își asumă proiectele socialiștilor cu ajutorul cărora a ajuns la cârma Primăriei.

Dacă doriți să demonstrați că sunteți o echipă puternică, haideți veniți, cel puțin, la dezbateri. Pentru că vedem cât de mult vă temeți de ele, pentru că știți că orice proiect pe care îl veți spune și o să vi-l asumați este votat de socialiști”, a precizat Adrian Albu.

Contactată de Radio Chișinău pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt al Mișcării Alternativa Naționale, Natalia Ixari, nu ne-a răspuns la apel. În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban și-a prezinte soluțiile pentru fluidizarea traficului în orașul Chișinău, a vorbit despre dezvoltarea zonelor comerciale și rezidențiale noi la periferiile orașului, precum și extinderea câtorva străzi principale.

„Este vorba de bd. Mircea cel Bătrân până la strada Bucovina, pentru fluidizarea traficului la ieșire din oraș…Construcția străzii Mesager pentru a conecta sectoarele Râșcani și Centru de Buiucani spre ieșire din oraș”, a precizat Ion Ceban.

Între timp, candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc, a promis astăzi construcția unei arene naționale de fotbal lângă circul din Chișinău.

„Vom construi prima arenă națională de fotbal, un complex sportiv care să corespundă standardelor internaționale, standardelor FIFA, un loc care ar aduna toată lumea bună a Chișinăului”, a precizat Vadim Brânzaniuc.

Ieri, candidatul PAS pentru funcția de primar al capitalei, Lilian Carp, a declarat că în zonele care până acum au fost lăsate în paragină trebuie dezvoltate căi de acces și infrastructura necesară, pentru ca investitorii locali și străini să aibă toate condițiile de a dezvolta noi afaceri sau să le transfere pe cele existente.

„Prioritatea numărul unu pentru noi este să creăm condiții pentru agenții economici și reparația căilor de acces. Doi – debirocratizarea proceselor de obținere a actelor permisive. Cu certitudine, noi, împreună, putem face un oraș care să fie atractiv din punct de vedere economic”, a precizat Lilian Carp.

Tot ieri, candidatul Partidului Renaștere, Vasile Bolea, a vorbit despre modernizarea gospodăriei locativ-comunale în Chișinău. Printre măsurile propuse de concurentul electoral se numără majorarea salariilor pentru muncitorii din domeniu, optimizarea proceselor de colectare a deșeurilor, investiții în echipamente moderne și consolidarea infrastructurii existente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău