Electorala 2023| Cinci partide și-au prezentat persoana responsabilă de finanțe pe parcursul perioadei electorale

  • 30 Septembrie 2023 15:23

Cinci partide au prezentat Comisiei Electorale Centrale persoana care va fi responsabilă de finanțe pe parcursul perioadei electorale pentru alegerile locale din 5 noiembrie a.c., transmite Radio Chișinău.

Electorala 2023| Cinci partide și-au prezentat persoana responsabilă de finanțe pe parcursul perioadei electorale

Este vorba de Platforma „Demnitate și Adevăr”, Mișcarea Respect Moldova, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidului Liberal Democrat din Moldova, precum și Partidul Acțiune și Solidaritate.

În toate cazurile CEC a constat că reprezentanții partidelor respective întrunesc condițiile impuse de lege.

„Mâine (duminică, 1 octombrie 2023 – n.a.) CEC, în parteneriat cu Institutul Republican Internațional, va organiza un seminar de instruire pentru persoanele responsabile de finanțe, pentru trezorierii partidelor politiceconcurenții electorali, pentru a reaminti și explica încă o dată detaliile tehnice despre prezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară, modalitatea de raportare. Chiar dacă am confirmat doar cinci reprezentanți, la seminar sunt invitate persoanele care încă nu sunt confirmate, pentru că nu au obținut statutul de concurent electoral, poate, sau nu au fost pregătite actele necesare. Invitația a fost adresată către toate partidele ”, a subliniat vicepreședintele CEC, Pavel Postica.

Precizăm că pe parcursul campaniilor electorale, partidele politice sunt obligate să prezinte autorității electorale mai multe rapoarte privind finanțarea campaniei, care se referă la fluxul mijloacelor financiare, proveniența banilor, cheltuielile efectuate etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău