Electorala 2023 | Candidații la funcția de primar ai capitalei au făcut noi promisiuni

  • 02 Noiembrie 2023 12:34
Electorala 2023 | Candidații la funcția de primar ai capitalei au făcut noi promisiuni

Candidatul Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 2 noiembrie, că va depune două plângeri penale, inclusiv la Procuratură, pentru a investiga falsul în acte, după ce ieri în spațiul public a apărut o așa-numită scrisoare pe care primarul ar fi adresat-o în luna septembrie ambasadorului rus la Chișinău prin care și-ar fi manifestat deschiderea pentru relații mai strânse cu Federația Rusă, transmite Radio Chișinău.

Între timp, unii candidați au făcut totalurile campaniei electorale, iar alții și-au prezentat ultimele promisiuni.

Candidatul Mișcării Alternativa Națională neagă veridicitatea așa-numitei scrisori apărută recent în spațiul public pe care acesta, ar fi adresat-o în luna septembrie ambasadorului rus la Chișinău prin care și-ar fi manifestat deschiderea pentru relații mai strânse cu Federația Rusă. Ion Ceban a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va depune două plângeri penale inclusiv la Procuratură pentru a investiga falsul în acte.

 „Are loc, cu regret, în ultimele zile, o amplă campanie de denigrare a mea personală, a colegilor mei”, a declarat acesta.

 Tot astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat o conferință de totalizare a campaniei electorale. Candidatul care aspiră la fotoliul de primar al Chișinăului, Lilian Carp, a subliniat că echipa sa a fost singura care a venit cu soluții pentru problemele orașului.

„Repet ce v-am spus de atâtea ori în această campanie – discutați cu oamenii despre proiectul nostru pentru Chișinău. Discutați cu familia și prieteniei să se alăture eforturilor noastre”, a declarat reprezentantul PAS.

 Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Victor Chironda, pentru funcția de primar al Capitalei a îndemnat susținătorii săi să voteze și echipa sa de consilieri în Consiliul municipal Chișinău:

„Pentru a activa eficient în această funcție, am nevoie și de o susținere puternică în Consiliul Municipal Chișinău. În această campanie am alături de mine o echipă de oameni care în activitatea lor au demonstrat că sunt competenți, profesioniști, dar cel mai importat sunt integri și bine intenționați”, a declarat acesta.

 Iar candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE) pentru funcția de primar general al Capitalei, Vadim Brânzaniuc, și-a prezentat viziunea cu privire la reforma administrației municipale.

„Vom propune constituirea a trei direcții prioritare și anume – direcția proiecte, direcția dezvoltare și investiții, trei – direcția achiziții publice”, a subliniat candidatul PSDE.

Mâine este ultima zi în care candidații pot face agitație electorală, sâmbătă fiind ziua tăcerii, înainte de alegerile locale generale de duminică 5 noiembrie.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău