ELECTORALA 2019 | Reacția lui Igor Dodon la cererea PL-ului privind excluderea PSRM din cursa electorală

  • 04 Februarie 2019 15:41
ELECTORALA 2019 | Reacția lui Igor Dodon la cererea PL-ului privind excluderea PSRM din cursa electorală

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție după ce PL a anunțat, într-o conferință de presă, va depune astăzi la Comisia Electorală Centrală o sesizare prin care va cere excluderea Partidului Socialiștilor din campania electorală, pentru că încalcă legislația electorală.

Liberalii susțin că președintele Igor Dodon, deși a declarat că nu participă în campanie, a anunțat sprijin deschis pentru socialiști.

Potrivit unui comunicat al Președinției, unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. „Președinția, instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”, se precizează în comunicat. 

Menționăm că PL a subliniat că va mai indica în contestație că PSRM încalcă legislația electorală prin faptul cî există implicare directă în campanie din partea Federației Ruse, făcând referire la așa-zisa amnistie a cetățenilor moldoveni care lucrează în F. Rusă și exportul mărfurilor moldovenești spre Moscova.

Socialiștii au negat aceste acuzații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău