ELECTORALA 2019 | Ion Terguță cere excluderea Anei Buhnea din calitatea de președinte și membru al CECEU Nisporeni, acuzând-o de agitație electorală în favoarea lui Vlad Plahotniuc

  • 05 Februarie 2019 10:01
ELECTORALA 2019 | Ion Terguță cere excluderea Anei Buhnea din calitatea de președinte și membru al CECEU Nisporeni, acuzând-o de agitație electorală în favoarea lui Vlad Plahotniuc

Candidatul Blocului „ACUM”, Ion Terguță, la alegerile parlamentare ere exluderea Anei Buhnea din calitatea de președinte și membru al CECEU Nisporeni, acuzând-o de agitație electorală în favoarea candidatului PD, Vlad Plahotniuc.

Astfel, Ion Terguță a depus, ieri, 5 februarie, o contestație la Comisia Electorală Centrală în acest sens. „Motivul acestei cereri este apariția d-nei Buhnei pe panourile publicitare ale concurentului Vladimir Plahotniuc la Nisporeni. (...) Implicarea Anei Buhnea în agitația electorală pentru concurentul Plahotniuc Vladimir contravine expres prevederilor pct.22 lit.e) din Regulamentul privind activitatea consiliului electoral de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018, reieșind din care membrii consiliului electoral nu pot face agitație în favoarea sau în defavoarea persoanelor ce candidează la o funcție publică eligibilă, nu pot să se implice în activități politice în susținerea vreunuia din concurenții electorali și nu pot să se afilieze nici unuia din ei, nu pot sprijini financiar sau prin orice alte modalități, direct sau indirect, nici un concurent electoral”, a scris candidatul Blocului „ACUM” pe Facebook. 

Menționăm că Ion Terguță și Vlad Plahotniuc sunt concurenți electorali pe circumscripția electorală uninominală Nisporeni. Nici liderul PD, nici Ana Buhnea nu au comentat, deocamdată, aceste acuzații. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău