CNAS | Din indemnizațiile pentru munca prestată în ziua alegerilor nu se vor calcula contribuții de asigurări sociale

  • 21 Februarie 2019 11:25
CNAS | Din indemnizațiile pentru munca prestată în ziua alegerilor nu se vor calcula contribuții de asigurări sociale

Din indemnizațiile pentru munca prestată în ziua alegerilor, achitate membrilor consiliilor electorale de circumscripție, membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, precum și funcționarilor aparatelor consiliilor electorale de circumscripție și birourilor electorale ale secțiilor de votare, nu se calculează contribuții de asigurări sociale, a anunțat Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

Potrivit CNAS, prin Legea nr. 302 din 30.11.2018 pentru modificarea unor acte legislative (Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 462-466) au fost operate modificări la Legea 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale. 

Astfel, tipurile de drepturi și de venituri din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii au fost completate cu următorul cuprins „indemnizații pentru munca prestată în ziua alegerilor, achitate membrilor consiliilor electorale de circumscripție, membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și funcționarilor aparatelor consiliilor și birourilor respective".

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău