Egiptul respinge o navă cu 63 000 de tone de grâu din Rusia

  • 03 Iunie 2018 17:05
Egiptul respinge o navă cu 63 000 de tone de grâu din Rusia

Egiptul va testa din nou o navă cu 63.000 de tone de grâu din Rusia pentru a verifica dacă conține urme de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.), la câteva zile după ce a respins încărcătura din cauza nivelului excesiv, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Mostrele au fost trimise din portul Safaga de la Marea Roșie către un laborator central din Cairo.

Achiziția a fost efectuată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean.

Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a anunțat joi că grâul rusesc avea un conținut de cornul secarei de 0,06%, peste limita de 0,05% permisă în statul african și pe plan internațional.

De asemenea, Egiptul este unul unul cumpărătorii importanță de grâu provenit din România.

Confuzia privind politica Egiptului în domeniul cornului secarei a provocat anul trecut turbulențe pe piețele globale de grâu, încheiate doar în urma deciziei Guvernului egiptean de a renunța la cerința privind un conținut zero de cornul secarei la importurile de grâu, după trei licitații care au trebuit să fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău