Egiptul își construiește o nouă capitală, departe de haosul din Cairo

  • 18 Martie 2021 09:58
Egiptul își construiește o nouă capitală, departe de haosul din Cairo

Egiptul construiește un întreg oraș la est de Cairo, care va purta numele de Noua Capitală Administrativă, și care este proiectat ca un model de înaltă tehnologie pentru viitorul țării. Primii funcționari se vor muta aici la vară, atunci când noua capitală va fi deschisă oficial, potrivit Reuters, preluat de Digi24.ro

Încă din 2015 oficialii egipteni și-au anunțat intenția de a construit o nouă capitală administrativă și de afaceri cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite, acesta fiind principalul proiect al mandatului președintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi.

În inima noii capitale, muncitorii lucrează neîncetat la finisajele așa-numitului „bulevard al misterelor”, care va avea o dispunere similară cu cea a templelor faraonilor și care se învecinează cu un amplu complex islamic, cu clădirile pe două niveluri ale Parlamentului și cu un complex prezidențial vast.

O monoșină va traversa cartierul comercial, unde se apropie de finalizare construcția unui turn central de 385 de metri. În spatele acestuia, va fi un un parc de 10 km pătrați care duce la o moschee gigantică, aflată și ea în construcție.

Orașul, conceput ca un model de înaltă tehnologie pentru viitorul Egiptului

Orașul, cunoscut pur și simplu ca Noua Capitală Administrativă, este proiectat să funcționeze cu tehnologie inteligentă pe terenuri virgine, departe de dezordinea și haosul din Cairo. Noua capitală va avea universități, numeroase stabilimente recreative și un sector diplomatic.

Centrele de control vor monitoriza electronic infrastructura și securitatea, acoperișurile vor fi acoperite cu panouri solare, iar plățile vor fi fără numerar.

Primii 50.000 de funcționari publici care se așteaptă să se mute în noua capitală din această vară vor primi autobuze de transfer pentru a ajunge acolo.

Aproximativ 5.000 din 20.000 de unități locative au fost vândute în primul cartier rezidențial care se așteaptă să se deschidă în luna mai.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău