Egiptul îi transmite lui Elon Musk că piramidele sale nu au fost construite de extratereștri

  • 02 August 18:22
Egiptul îi transmite lui Elon Musk că piramidele sale nu au fost construite de extratereștri

Egiptul l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă singur că faimoasele sale piramide nu au fost construite de extratereștri. Reacția din Egipt vine după ce șeful SpaceX a scris pe Twitter o postare care părea să fie un sprijin pentru adepții teoriei conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în efortul de construcție colosală a piramidelor, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul cooperării internaționale din Egipt nu dorește ca extratereștri să primească vreun „merit”, scrie BBC. Ea spune că o dovadă suficientă e ca cineva să vadă mormintele constructorilor piramidelor.

Mormintele descoperite în anii 90 sunt dovezi definitive, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.

Vineri, magnatul american a scris pe Twitter: „Extratereștrii au construit piramidele obv (n.r. abr. obviously = trans. evident)”. Postarea sa a fost redistribuită de peste 84.000 de ori.
 
Ministrul pentru Cooperare Internațională din Egipt, Rania al-Mashat, a răspuns pe Twitter, spunând că îl urmărește și îl admiră pe Musk pentru activitatea sa. Dar l-a îndemnat să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.
 
Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”.

„Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că aceștia sunt egipteni și nu au fost sclavi", după cum îl citează EgyptToday, potrivit BBC.

Musk a răspuns mai târziu cu un link către un site BBC History despre viața constructorilor de piramidă, spunând: „Acest articol BBC oferă un rezumat logic pentru modul în care a fost făcut”.

În Egipt există peste 100 de piramide care au supraviețuit timpului, dar cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza - cu o înălțime de peste 137m.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte - un loc de odihnă final pentru faraonii și familiile regale din Egipt.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
23
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
23
Tue
24

Curs oficial BNM 13 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5617 0.0486
USD 16.6114 0.0637
RON 4.0448 0.0084
UAH 0.6034 0.0035
RUB 0.2271 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău